W świat izraelskich dań tarnowian wciągnęła Daria Ładocha. To promotorka zdrowego odżywiania, trenerka żywieniowa i kulinarna blogerka.
- Izraelskie dania są połączeniem kuchni arabskiej, śródziemnomorskiej i tureckiej. Można też dostrzec w nich wpływ Bliskiego Wschodu. Bardzo ważną rolę odgrywają tu zioła. Nadają one daniom nie tylko smaku, ale też charakteru – mówiła Daria Ładocha.
Polecany artykuł:
Widzowie, którzy na żywo mogli śledzić kulinarne popisy Darii Ładochy podkreślali, że to doświadczenie nietypowe, inne od tego przed telewizorem.
- Jestem kilka metrów od sceny i docierają do mnie te wszystkie zapachy, to niesamowite. Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam. Czekam z niecierpliwością, kiedy będą mogło posmakować dania - mówiła jedna z tarnowianek.
Polecany artykuł:
To nie koniec kulinarnych atrakcji. Kolejny live cooking w ramach Festiwalu Kuchni i Kultur Świata zaplanowano 7 września. Tym razem na warsztat brana będzie tradycyjna kuchnia indyjska. Wydarzenie zaplanowano o 18.00 w okolicach kolorowego słonia przy Nowym Świecie. Więcej znajdziecie na TUTAJ